top of page
 

Mijn weg en de weg naar me-zelf*

 

Groeien:

Geestelijk welbevinden door bewust te zijn van je gedachten

Hypnose*

de weg naar een beter gevoel

Meditatie*

de weg naar een bewuster zijn

 

om geestelijk ...en indirect ook lichamelijk, zo gezond mogelijk te zijn

Naar innerlijke rust en een goed gevoel met eenvoudige stappen door

hypnose en meditatie

een positieve werking en kracht, ook in moeilijke periodes

Naar de energie die je in de stilte vindt met het (meer) openen van je hart, voor een gevoel van weldoende innerlijke vrede

Open je je hart, en ga je luisteren, ga je in de stilte, dan ontdek je licht, het openbaart zich voor je innerlijk oog, en nieuwe antwoorden stromen naar je toe

 

- An

 

*Voor volwassenen (+ 18 jaar) of voor jongeren (14-18j) mits de toestemming van hun verantwoordelijke (ouder of voogd)

Fijn kennis met je te maken :-)  

Ik wil je graag begeleiden en kan je met mijn kennis en ervaring helpen om je goed te voelen in een wereld met tegenstrijdigheden, angsten en emoties. Word je overrompeld door gebeurtenissen, ervaringen, uitdagingen, gevoelens, gedachtestructuren, teveel prikkels, onzekerheden...? Ben je op zoek naar meer evenwicht in je 'voelen', naar een rustigere, vredigere manier om om te gaan met jezelf en je omgeving?   

Ik vertel je even in een notendop hoe de afgelopen 62 jaar bij mij verlopen zijn...  

Ik ben geboren in 1960, in Genk.
Als kind was ik 'een dromer'; dat was enerzijds makkelijk, anderzijds was het ook heel moeilijk om me in mijn leven 'hier' thuis te voelen. Ik botste ook veel, letterlijk! En ik viel om de haverklap, ik was een echte 'speelvogel' en had altijd wel ergens minstens een schram of een buil ;-). 'Het lieve vrolijke kind'; dat was de ene 'ik', de andere 'ik' was zoekend en werd steeds onzekerder. Ik hoestte ook veel, dag en nacht…  
Ik heb altijd gehouden van de vele lieve mensen om me heen. Ik hield en hou nog steeds van de prachtige natuur waar ik me zo feilloos mee kon verbinden, mee versmelten; erin wegdromen of erin verdwijnen. De school daarentegen, en alle andere mogelijke structuren waren een des te grotere uitdaging... Waarom waren al die dingen soms zo onbewogen, zo hard en onbuigzaam? Ik zag 'het' niet en 'het' zag mij ook niet. Ik had ook een 'onaangenaam gevoel' bij sommige dominante personen om me heen, ik kon wel eens ineenkrimpen door hun reacties.

Meer en meer had ik het gevoel in 2 werelden te leven, en 'hier' niet gezien te worden, niet gehoord en niet begrepen, ook al kon ik dat toen nog niet duiden. Ik kon me als klein kind diep alleen voelen en ik voelde me ook dikwijls machteloos; er was zoveel buiten mij waar ik geen vat op had, dat ik niet 'in de hand' had. Zo werd ik steeds onzekerder, ik twijfelde heel veel en kon meestal ook niet kiezen. Zo ontwikkelden zich onbewuste angsten. Op die manier werd in mijn onderbewustzijn de kiem gelegd voor het activeren van de zogenaamde 3 grondangsten: de angst geen controle te hebben en de angst niet te voldoen, de angst alleen te zijn, en in essentie de oerangst: niet verbonden te zijn. Daaruit groeiden dan een gebrek aan zelfvertrouwen, een minderwaardigheidsgevoel en onzekerheid.
Gelukkig waren er voor mij wel de verbondenheid met de natuur, de lieve mensen die er altijd voor me waren en mijn mooie droomwereld.

Ik kende, dat wil zeggen ik ervaarde, als kind, en ook verder in mijn leven de typische kwalen al gevolg van spanningen en angsten: ik had afwisselend buikpijn (bijna elke dag voor ik naar school moest), een knoop in mijn maag of een druk ter hoogte van de zonnevlecht als er ruzies of spanningen waren, maagpijn, misselijkheid en overgeven, een druk op het borstbeen en dan als kers op de taart soms ook nog een compleet toegesnoerde keel zodat ik als ik triestig was, ook nog eens niks meer kon zeggen en soms geen adem meer kon krijgen…
De zogenoemde affecten rondom het vegetatieve zenuwstelsel...

Maar ik was, bleef en blijf een positief ingesteld iemand. Ik vind altijd een oplossing, een uitweg, een andere invalshoek om naar de dingen te kijken. Ergens heb ik een sterke positieve drijfveer! Vanuit een heel diep gevoel van verbondenheid met iets (ik wist toen nog niet wat dat was), kom ik steeds weer bij een innerlijke kracht, een macht, een energie, een innerlijke rust en tevredenheid en vreugde. Een 'hartkracht'. Een gevoel van dankbaarheid.
Ik heb geleerd de onbewuste angsten, onzekerheden en twijfels, door negatieve ervaringen, en de daaruit ontstane (negatieve) overtuigingen, één na één te herkennen, om te vormen, om te toveren, te transformeren en ze te herwaarderen. Of ze te meta-morfoseren en te overwinnen door de dingen anders te bekijken en te relativeren.  

Nu weet ik ook :
Dat er alleen angst is waar al vertrouwen is!
Dat er alleen schaduw kan zijn waar al licht is!
Dat er alleen verdriet en droefheid kan zijn waar al vrolijkheid is!
Dat we verbonden zijn met een oerkracht, een machtige energie: Liefde!
onbaatzuchtige, onvoorwaardelijke, allesomvattende liefde!
Dat we mooie waarden en krachten ter beschikking hebben: hartkwaliteiten; energie van een hogere orde en intelligentie…
hartliefde - grensoverschrijdende liefde - Goddelijke liefde.

Het is mijn natuur om de dingen in vraag te stellen. Zo leer ik (leren is een eigenschap die aan de mens meegegeven is). Zo ontdek ik. Zo vind ik antwoorden. Zo vind ik harmonie. Zo heb ik moed en zin.

 

Zoals iedereen had ik prachtig mooie en minder mooie ervaringen in het leven, maakte ik aangename en pijnlijke gebeurtenissen mee en legde ik een hele weg af op zoek naar me-zelf. Met vallen en opstaan, levenslang ;-). Maar alles was een verrijking, het positieve en het negatieve, dat trouwens overal in bepaalde mate in zit.
Het was het vinden van MIJN midden, mijn weg, mijn persoonlijkheid, mijn gaven, talenten en vaardigheden. Het ervaren en het vinden van het licht in mij. IN MIJ ! Ik voelde het licht en de liefde die willen stralen en uitstralen in mij! Het is een energie die me drijft/die ik krijg om ze te kunnen verspreiden, om ze ook door te geven, te delen.
En dus vond ik uiteindelijk MIJN LEVEN, mijn exclusief en uniek leven, zoals dat er voor iedereen is!
Dat is ‘wakker’ worden. Bewuster je leven leiden en dat dan liefst ook zo positief mogelijk is voor Allen ! Het voelt aan als opnieuw geboren worden.

De moeder van Assepoester zei haar: "wees vriendelijk en moedig"! dat is zó mooi, daar zit zoveel waarheid en schoonheid in! (ik hou van sprookjes..)
Mijn moeder zei mij: "probeer te begrijpen"! Ook dat is een hele mooie en het heeft me ook echt verder geholpen in moeilijke omstandigheden en lastigere periodes: begrip en vergevingsgezindheid maken een mens gelukkiger ;-)
Uiteraard wil dat niet zeggen dat je je hoort 'op te offeren', helemaal niet! Ik heb dat ook wel gezien, meegemaakt en ervaren: toestaan om je te laten wegdrukken, tot je ontdekt dat je jezelf niet meer herkent en dat alle vreugde verdwijnt. Of dat je door anderen laat bepalen waar je schoenen heengaan… en zo je weg kwijt geraakt. Tja, en daar wordt namelijk niemand beter van! Maar wat en goeie leerschool, als je eruit leert!  

Het állermooiste geschenk in mijn leven was natuurlijk mijn zoon 😉

Als volwassene was ik ook altijd wel iets aan het studeren: muziek was de rode draad in mijn leven, ik studeerde viool, dan altviool, later nog piano en zang. Ook thuis bij mijn ouders hadden we verscheidene instrumenten (blokfluiten, trommels, gitaren, een citer, xylofoon, banjo, klaroen), verder bestudeerde ik de antroposofie (de leer van R. Steiner), talen, ik volgde een cursus bloemschikken, pendelen, tarot, en ik leerde over chakra's en vele andere natuurlijke en bovennatuurlijke fenomenen. Ik heb me verder ontwikkeld in lichaamsbewustzijn met eutonie, euritmie, pilates, yoga, lopen, ademen, en meditatie. En dat allemaal omdat ik het zelf wou leren, kunnen en kennen, niet omdat het moest van iets of iemand anders. Gewoon vanuit mijn natuurlijke leergierigheid, omdat mij dat interesseerde, omdat ik voelde dat ik daaraan kon groeien en zo beter kon leren leven.
 

In de lente van 2022 kwam ik via het mediteren bij hypnose terecht. De studie van hypnose en geestelijke ontwikkeling waren nog eens een enorme verrijking en verbreding van mijn kennis en bewust zijn. Ik volg nog expertise-opleidingen zoals groepen-hypnosetherapie, pijn-hypnosetherapie: sport & presentatieangst-hypnosetherapie..., kinderhypnose (eigenlijk kinder-droomreizen), en Invaluation® (Gesprekstherapie Gabriel Palacios). Hypnose is ook zo boeiend en veelzijdig!
Het was direct duidelijk dat dit, samen met meditatie en gesprekscoach, helemaal mijn ding is. Alles klopt, de puzzel valt steeds verder helemaal juist in mekaar. Heerlijk ! Hartenergie … 
Ook mijn rijke ervaring als musicus neem ik hierin mee.
Tot voor kort werkte ik als professioneel freelance musicus, in grote orkesten en kleinere kamerorkesten. In 2016 startte ik samen met mijn vriendin en pianiste Sylvia Bernier, om als Duo Fines Fleurs licht klassieke muziek in woonzorgcentra te brengen. In 2018 begon ik ook alleen (solo) te spelen voor de ouderen, in de kamers en in de leefruimtes van de wzc's. In 2021, midden in Coronatijd, breidden we ons concept uit, we richtten Muziek-Elixir Vzw op, waarbij musici in heel Vlaanderen solo of als duo in woonzorgcentra live licht klassieke muziek brengen. Een mooi gebeuren!! We toveren zo vele gelukkige gezichten bij de ouderen in de woonzorgcentra, dat is zalig.

Als gecertificeerde coach komt nu al mijn levenservaring, levenswijsheid, mijn ont-dekken’ van pas, een rijk pallet aan schoonheid.
Ik wil graag mensen ondersteunen op hun pad naar zo veel mogelijk tevredenheid, met het herkennen, erkennen en aannemen van hun mogelijkheden, groeicapaciteit, authenticiteit, intuïtie en volheid.

 


Wil je door hypnose en meditatie nog beter de weg vinden naar je eigen bron?
Wil je je laten begeleiden om je voorstellingskracht, je positieve ervaringen en herinneringen als leidraad te benutten voor je positieve(re) toekomst?
Wil je leren om te focussen op de essentie en om je energie voor jou optimaal te gebruiken?

Je kan er voor kiezen zelf de verantwoordelijkheid (terug) te nemen voor jouw leven, je hebt er, in deze vorm, deze keer, zo maar één! Het is jouw leven! Grijp het, je kan het, je hebt de macht en de kracht en de vrije wil om je leven zelf vorm te geven. Je kan kiezen om gelukkig(er) te zijn, om innerlijke vrede te voelen, om warmte en vrolijkheid uit te stralen!

  Om je goed te voelen, om zelf te bepalen waar je energie naartoe gaat, om je gedachten meer te leiden, en te bestemmen hoe je met alles omgaat.

  Om je bewust te worden van je innerlijke rijke wereld, je pure zijn.

Om meer dankbaarheid te voelen, en lichter en vrijer te zijn.

Er is zo veel mogelijk met hypnose en met meditatie!

Voor wie in een medische of psychische behandeling is kan hypnose en/of meditatie een mooie aanvullende begeleiding zijn. Het vervangt geen basistherapie of medische consultatie maar kan wel zeer heilzaam en verrijkend werken.
 

Zen moment in Ronse
Mediteren in het Lötschental Berner Oberland CH
Kluisbergen-Ruien
bottom of page